Home » Blog » Sociaal woonproject te Haaltert

Sociaal woonproject te Haaltert

Sinds 2009 heeft elke gemeente een bindend sociaal objectief dat het minimum aantal sociale woningen bepaalt die de gemeente tegen 2050 op haar grondgebied moet voorzien. De gemeente Haaltert heeft hierop ingespeeld door in samenwerking met Dewaco-Werkerswelzijn de eerste sociale woningen in 30 jaar in de gemeente te ontwikkelen ter hoogte van de Hooglareweg.

Opdrachtgever Dewaco maakt er zijn doel van ervoor te zorgen dat kwetsbare gezinnen kunnen beschikken over een kwaliteitsvolle woning in een mooie omgeving tegen een betaalbare prijs. Peritas werd als studiebureau ingeschakeld om tot de realisatie van dit project bij te dragen door de uitvoering van de studie Speciale Technieken, de EPB-verslaggeving en de veiligheidscoördinatie.

Eind 2018 werden de eerste van 8 appartementen opgeleverd, waarvan er 5 gebouwd zijn in een bestaand schoolgebouw. De overige 3 appartementen werden ondergebracht in een aangrenzende nieuwbouw.

Alle appartementen zijn bijzonder energiezuinig geconcipieerd. Zo zijn de appartementen in de nieuwbouw Bijna-Nul-Energie woningen en scoren de appartementen in het oude schoolgebouw zeer goed op het vlak van energiezuinigheid.

Meer informatie en andere cases waaraan Peritas als studiebureau heeft meegewerkt kan u hier terug vinden.